Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Gibanje cen zemeljskega plina in električne energije v letu 2020

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Povprečne cene zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji so se v četrtem četrtletju glede na tretje četrtletje znižale za štiri odstotke in so znašale 0,0541 EUR/kWh. Cene električne energije za gospodinjske odjemalce pa so se v enakem obdobju znižale za 8,1 odstotka in so znašale 0,1590 EUR/kWh.

Povprečne cene zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce v Sloveniji so se v četrtem četrtletju glede na tretje četrtletje zvišale za 9,3 odstotka in so znašale 0, 0283 EUR/kWh. Cene električne energije za gospodinjske odjemalce pa so se v enakem obdobju povišale za 0,5 odstotka in so znašale 0,0895 EUR/kWh.

Povprečne cene zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji so bile v četrtem četrtletju lanskega leta glede na četrto četrtletje leta 2019 nižje za 5 odstotkov. Cene električne energije za gospodinjske odjemalce pa so se v enakem obdobju povišale za 0,2 odstotka.

Povprečne cene zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce v Sloveniji so se v četrtem četrtletju lanskega leta glede na četrto četrtletje leta 2019 znižale za 7,5% odstotka. Cene električne energije za gospodinjske odjemalce pa so se v enakem obdobju povišale za 5,8 odstotka.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.