Biometan
Obnovljiv vir energije
v plinovodnem omrežju.
Biometan

Proizvodnja

Za proizvodnjo biometana se uporabljajo energetske rastline (energetska koruza, zeleno požeta rž, trava, sladkorna pesa, sladki sirek), ki niso namenjene prehrani ljudi, odpadne snovi in ostanki iz kmetijstva (hlevska gnojevka, gnoj, stelja ali ostanki pridelkov) ter substrati iz živilske industrije, kot so biološki odpadki in ostanki živil.

Proizvodnja biometana poteka v lokalnem okolju. Proizvedene količine energenta lahko trajno shranjujemo in vnaprej načrtujemo. S tem lahko učinkovito prispevamo k povečanju neodvisnosti pri oskrbi z energijo. Gojenje energetskih rastlin pa prinaša priložnost za dodaten zaslužek kmetov.

Za razliko od nekaterih drugih obnovljivih virov energije (veter, sonce) je mogoče biometan proizvajati, kadar ga potrebujemo, oziroma je njegova proizvodnja mogoča skozi vse leto brez prekinitev in je neodvisna od vremenskih razmer.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.