Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Gibanje cen zemeljskega plina in električne energije v letu 2020

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Ogrevanje z vodikom: Inovativna kondenzacijska tehnologija za podnebno nevtralnost

V naslednjih letih se obetajo številne nacionalne in mednarodne iniciative, ki bodo spodbujale širitev proizvodnih zmogljivosti za vodik. Tudi prihodnost ogrevanja bo nedvomno povezana z vodikom, saj je že danes mogoče dodajati zemeljskemu plinu do 20 odstotkov vodika in s tem občutno zmanjšati izpuste CO2. Tehnologija, ki to omogoča je že nameščena v tisočih ogrevalnih sistemih.

Stacionarna gorivna celica: Bosch bo leta 2024 zagnal serijsko proizvodnjo

Bosch in Ceres Power od avgusta 2018 skupaj razvijata gorivne celice in sklade gorivnih celic. Visoko učinkovita gorivna celica s trdnimi oksidi predstavlja pomemben gradnik trajnostne oskrbe z energijo. S skupnim izkoristkom več kot 85 odstotkov gorivne celice s trdnimi oksidi bistveno presegajo vse druge pretvornike energije.

Nemčija sprejela nacionalno strategijo za vodik

Nemška zvezna vlada je v vodiku prepoznala ključno vlogo za doseganje podnebnih ciljev, zato je letos predstavila Nacionalno strategijo za vodik.

V Nemčiji se polovica stanovanj ogreva s plinom

Raziskava BDEW (Bundesverband der Energie- und Wasserwirtschaft) je pokazala, da je plin najpogostejši vir energije za ogrevanje v Nemčiji in da se polovica vseh stanovanj oziroma bivalnih enot ogreva s plinom.

Povprečna cena zemeljskega plina v tretjem četrtletju nižja

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Plinski posvet: Ekonomski potencial in učinkovita raba stisnjenega zemeljskega plina (CNG) v prometu

Vabimo vas, da se v petek, 13. decembra 2019, udeležite brezplačnega plinskega posveta z naslovom 'Ekonomski potencial in učinkovita raba stisnjenega zemeljskega plina (CNG) v prometu', na katerem bomo s strokovnjaki in gospodarstveniki s področja energetike in prometa pogledali v domačo realnost rabe (CNG) v prometu in preverili potenciale tega vira za bolj trajnostno prihodnost.

Cene zemeljskega plina bodo tudi to sezono nizke

Ob prihajajoči ogrevalni sezoni je pomembno, da se vprašamo ali nam obstoječi ogrevalni sistem nudi zadostno udobje in nizke stroške. Če za ogrevanje plačujete preveč se splača premisliti o novem načinu ogrevanja za vaš dom.

V evropskih skladiščih rekordna količina zemeljskega plina

Evropska skladišča zemeljskega plina so konec avgusta letos dosegla rekordno količino zasedenosti s kar 999 TWh shranjenega zemeljskega plina.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.