Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Intervju z Miranom Gaberškom, višjim svetovalcem na Mestni občini Celje

Pogovarjali smo se z višjim svetovalcem na Oddelku za okolje in prostor ter komunalo na Mestni občini Celje, Miranom Gaberškom, o vpeljavi javnega potniškega prometa z avtobusi na CNG in drugih ukrepov v povezavi z zmanjšanjem emisij CO2 v občini.

Uporaba biometana v prometu na Švedskem

Na Švedskem je v zadnjih letih porasla proizvodnja bioplina, med katerega spada tudi biometan. Švedski urad za energetiko spodbuja nove proizvodne obrate na bioplin in verjame, da je metan, še posebej v mobilnosti, gorivo prihodnosti.

Spodbude za razvoj biometana v Evropi

V okviru pobud za zmanjšanje emisij CO2, ki jih ustvarja promet, po evropskih državah potekajo različni projekti spodbujanja uporabe biometana. V Italiji je pred kratkim Evropska komisija potrdila razvoj podporne sheme za proizvodnjo in distribucijo naprednih biogoriv, na Finskem pa gospodarsko ministrstvo namenja večja sredstva za nove proizvodne enote.

Za nakup plinskega kondenzacijskega kotla še vedno na voljo subvencije

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.

V Španiji širijo mrežo CNG polnilnic

Špansko podjetje Gas Natural Fenosa v letu 2018 načrtuje, da bo podvojilo število polnilnic na stisnjen zemeljski plin (CNG) v državi. Razlog za nove polnilnice je povečano povpraševanje, ki ga pričakujejo v prihodnjih letih.

Volvo nadgrajuje tovorna vozila za mestne vožnje

Volvo Trucks je razširil svojo ponudbo tovornih vozil z nizkimi emisijami CO2 z nadgradnjo modela Volvo FE. Model je z nadgradnjo postal še bolj uporaben za zahtevne transporte po mestnih središčih.

Škoda Vision X v kombinaciji CNG, bencinskega in električnega pogona

Češki proizvajalec vozil Škoda je na avtomobilskem sejmu v Genovi predstavil študijo urbanih križancev, ki prinaša pogled v usmeritev avtomobilske industrije prihodnosti. Nov Škodin model Vision X je prvo hibridno vozilo v zgodovini proizvajalca, ki ima CNG, bencinski in električni pogon.

Volkswagen uspešen pri krepitvi CNG mobilnosti

Skupina Volkswagen s svojimi industrijskimi partnerji s področja oskrbe s plinom, upravljanjem omrežja in polnilnic, uspešno nadaljuje krepitev zavedanja o pomenu stisnjenega zemeljskega plina (CNG) za trajnostno mobilnost.

Lada s prvim vozilom na CNG

Ruski proizvajalec avtomobilov AvtoVAZ sledi trendom na področju čistejših vozil in širi svojo linijo Lada tudi na področje stisnjenega zemeljskega plina (CNG, metan). Najnovejši model na CNG je Lada Vesta, ki uporablja dve gorivi, tako bencin kot CNG.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.