Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Mestna občina Celje spodbuja taksiste k uporabi CNG vozil

Energetika Celje je objavila Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih spodbud 2019 za večjo izkoriščenost distribucijskih sistemov za plin in toploto ter učinkovitejšo rabo energije. Novost razpisa so tudi nepovratne finančne spodbude taksistom, in sicer za naložbe za nakup novega osebnega vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG).

V evropskih skladiščih veliko zemeljskega plina

Skladišča zemeljskega plina imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju zanesljive oskrbe z zemeljskim plinom. Podatki za marec kažejo, da trenutna zasedenost skladišč znaša 41 odstotkov, med tem ko je bila v enakem obdobju lani zasedenost 22-odstotna.

Mercedes-Benz z novim avtobusom Citaro NGT postavlja standarde prihodnosti

Nov motor, manj izpustov CO2 in tiha vožnja je le nekaj ključnih prednosti novega hibridnega avtobusa Mercedes-Benz Citaro NGT s pogonom stisnjen zemeljski plin (CNG). Model postavlja nove standarde za avtobuse s pogostimi vožnjami po mestnih središčih.

Nov Škodin križanec tudi na CNG

Škoda je predstavila nov model manjšega SUV-ja, ki so ga poimenovali Kamiq. Model bo na voljo tudi s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Projekt PACE: pametne mikro gorivne celice za vsak dom

PACE je EU projekt, ki uvaja najnovejšo pametno tehnologijo mikro gorivnih celic kogeneracije v kar 2.800 domov po Evropi.

Evropska banka za obnovo in razvoj bo financirala CNG avtobuse v Skopju

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo Skopju namenila posojilo v višini 10 milijonov evrov za nakup avtobusov na stisnjen zemeljski plin (CNG) v javnem potniškem prometu v mestu. Skopje bo tako dobilo čistejši in bolj trajnostni javni prevoz.

Volkswagen Golf z naprednim sistemom pogona na CNG

Skupina Volkswagen je lani maja predstavila svoje napredne sisteme, med katerimi je bil tudi pogon na stisnjen zemeljski plin (CNG). Volkswagen Golf z novim motorjem s pogonom na CNG bo pri nas na voljo od sredine februarja.

Mestna občina Celje z novo polnilnico na CNG

V Mestni občini Celje (MOC) so včeraj odprli polnilnico na stisnjen zemeljski plin (CNG), ki spada pod del ukrepov za zmanjševanje onesnaženosti zraka z delci PM10 in drugimi izpusti. Polnilnica predstavlja tudi pomemben del v infrastrukturi, saj je MOC hkrati vzpostavila javni potniški promet, v katerem vseh 10 avtobusov vozi na CNG.

Že 40 let distribucije zemeljskega plina v Sloveniji

Leta 1978 je po domačih ceveh distribucijskega sistema prvič pritekel zemeljski plin, to leto štejemo za začetek široke potrošnje zemeljskega plina v Sloveniji.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.