Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Razpis Eko sklada tudi za vgradnjo plinskega kondenzacijskega kotla

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.

Z zemeljskim plinom do najvišjih prihrankov in najnižje začetne investicije

Študija, ki so jo letos opravili na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, dokazuje, da je zemeljski plin stroškovno najugodnejši energent. Zemeljski plin se splača in poplača tako z vidika prihrankov kot začetne investicije.

Cene zemeljskega plina najnižje doslej

Trg z zemeljskim plinom za gospodinjske odjemalce v Sloveniji je 1. julija letos praznoval deseto obletnico delovanja. V tem obdobju se je dodobra razvil in danes ponuja številne ugodnosti. To vključuje daljši trend padanja cen na maloprodajnem trgu, ki so bile v drugi polovici leta 2016 za 11,5 odstotka nižje od povprečja EU 28.

Zemeljski plin je ključ do dekarbonizacije v transportu

Najnovejša študija, ki jo je pripravilo Evropsko združenje za vozila na zemeljski in bio plin (NGVA), dokazuje, da ima zemeljski plin ključno vlogo pri dekarbonizaciji transporta, saj so emisije toplogrednih plinov za kar 23 % nižje v primerjavi z bencinom.

Ponudbo vozil na CNG širi tudi znamka Seat

Seat je pred kratkim predstavil novi generaciji modelov Arona in Ibiza, s katerima ciljajo na nova prodajna prvaka. Proti koncu leta bosta oba modela na voljo tudi v različici na CNG.

Razpis Eko sklada za nove naložbe v skupnih kotlovnicah večstanovanjskih stavb

Če ima vaša večstanovanjska stavba star in energijsko neučinkovit kotel, je zdaj pravi čas za zamenjavo. Eko sklad namreč ponuja nepovratne finančne spodbude.

Novi Volkswagen Polo prvič tudi na CNG

Volkswagen je predstavil svojo 6. generacijo Pola. Odlikujeta ga predvsem velikost in digitalizacija. Prvič je Polo voznikom na voljo tudi v različici na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Volkswagen spodbuja CNG mobilnost

Nemško avtomobilsko podjetje Volkswagen je začelo pospešeno spodbujati CNG mobilnost. Njihov cilj je jasen: do leta 2025 želijo doseči milijon prodanih vozil na CNG in razširiti mrežo polnilnic za CNG na 2.000 lokacij v Nemčiji.

Tretji Audijev model s pogonom na zemeljski plin

Audi nadaljuje svojo pot z razvojem portfelja modelov na stisnjen zemeljski plin (CNG). Novi model A5 Sportsback g-tron predstavlja korak bližje do CO2 nevtralnih voženj na dolge razdalje, pravijo pri Audiju.

V Nemčiji prevladuje zemeljski plin

Številke, s katerimi razpolaga nemško združenje za energijo in vodo BDEW, kažejo, da je zemeljski plin v Nemčiji ključni energent v gospodarstvu in pri energetski oskrbi gospodinjstev. V Nemčiji se z zemeljskim plinom ogreva 20,3 milijona gospodinjstev, kar je 50 % vseh stanovanjskih enot.

Vožnja z osveženim Golfom CNG za več kot polovico cenejša kot na bencin

Volkswagen je pred kratkim predstavil že sedmo generacijo svojih brezčasnih Golfov. Na cesti Golf ohranja zanesljivost, ključno novost pri avtomobilu pa prinaša obširna digitalizacija. Novi Golf je eden redkih avtomobilov na svetu, ki je na voljo s p

Vabilo na mednarodno konferenco: »Plin, plinske tehnologije in energetsko upravljanje«

Zveza strojnih inženirjev Slovenije, v sodelovanju z GIZ DZP in IEMGas, vabi na mednarodno konferenco z naslovom »Plin, plinske tehnologije in energetsko upravljanje 2017« , ki bo potekala v Grand hotelu Union, 7. aprila 2017, s pričetkom ob 9.00.

V Sloveniji rekordna distribucija zemeljskega plina

Distribucija zemeljskega plina v Sloveniji je v lanskem letu znašala skoraj 316 mio Sm3 in se v primerjavi z letom 2015 povečala za 4,6 %.

Nova polnilnica CNG v Ljubljani

Ljubljana je ponovno bogatejša za novo polnilnico CNG. Zdaj lahko vozniki svoja vozila na zemeljski plin napolnite tudi na parkirišču P + R Dolgi most.
Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.