Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Biometan je enostavna rešitev za nizkooogljičen promet

Združenje za zemeljski in obnovljiv plin v prometu (NGVA Europe) je objavilo podatke o trenutni uporabi biometana v sektorju cestnega prometa v Evropi, ki kažejo, da je obnovljivi plin na voljo potrošnikom po Evropi ter predstavlja povprečno 17 odstotkov vsega plina, ki se uporablja kot transportno gorivo.

Škoda predstavila alternativno ponudbo vozil na CNG

Pri znamki Škoda so predstavili alternativno ponudbo serijskih modelov za ekološko usmerjene kupce, ki jih modna hibridizacija in elektrifikacija avtomobilov ne zanimata. Ta poteza je potrdila mnenja številnih strokovnjakov, ki trdijo, da bi bila splošna uvedba CNG vozil v javnem prometu okoljevarstveno boljša od aktualne elektrifikacije.

Intervju s strokovnjakom za CNG in vodjem trženja za SUV proizvode pri ŠKODI Philipom Paulom o prednostih in posebnih značilnostih CNG-motorjev

Z G-TEC različicami nove OCTAVIE in z modeloma SCALA in KAMIQ, bo ŠKODA v prihodnosti ponudila izbiro treh modelov, ki so zasnovani na pogonu z učinkovitim in okolju prijaznim stisnjenim zemeljskim plinom (CNG). Vozila na CNG ne proizvajajo skoraj nobenih dušikovih oksidov (NOx) in omogočajo takojšnje zmanjšanje izpustov CO2 za približno 25% ali morda celo bistveno več, v primerjavi z vozili z obi

S povezovanjem električnega in plinovodnega omrežja lahko shranjujemo energijo

Energija je redka in dragocena dobrina, ki jo v dobro planeta želimo v večji meri proizvajati iz obnovljivih virov kot je veter, sonce, voda in biomasa. Slovenija in evropske države nameravajo v naslednjih letih nadaljevati razvoj in bistveno povečati delež obnovljivih virov energije in omogočiti uspešen prehod energetske tranzicije.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.