Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Plinski kondenzacijski kotel najbolje prodajana ogrevalna naprava v Nemčiji

V prvem polletju letošnjega leta je bilo v Nemčiji nameščenih 320.000 novih plinskih ogrevalnih sistemov. To je razvidno iz najnovejših podatkov, ki jih je objavilo Nemško združenje za industrijo ogrevanja (BDH).

Britanska vlada podpira uporabo vodika za ogrevanje

Vse več vlad po Evropi vse bolj odločno podpira vodik za doseganje podnebnih ciljev. V preteklem letu in pol sta strategijo za vodik sprejeli že Nemčija in Portugalska, ki trenutno predseduje Svetu EU. Tudi britanska vlada ne zaostaja na tem področju, saj je v nedavnem sporočilu za medije potrdila, da že aktivno podpira vodikove projekte za potrebe ogrevanja in kuhanja.

Portugalska strategija za razogljičenje z vodikom: Projekt za proizvodnjo zelenega vodika z elektrolizo

Vodik bo imel pomembno vlogo pri razogljičenju, zato vse več držav sprejema vodikove strategije, tudi Portugalska. Pogled na razvoj in potencial vodika na Portugalskem in širše, nam predstavi portugalski minister za okolje in podnebne ukrepe.

Gibanje cen zemeljskega plina in električne energije v letu 2020

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Ogrevanje z vodikom: Inovativna kondenzacijska tehnologija za podnebno nevtralnost

V naslednjih letih se obetajo številne nacionalne in mednarodne iniciative, ki bodo spodbujale širitev proizvodnih zmogljivosti za vodik. Tudi prihodnost ogrevanja bo nedvomno povezana z vodikom, saj je že danes mogoče dodajati zemeljskemu plinu do 20 odstotkov vodika in s tem občutno zmanjšati izpuste CO2. Tehnologija, ki to omogoča je že nameščena v tisočih ogrevalnih sistemih.

Stacionarna gorivna celica: Bosch bo leta 2024 zagnal serijsko proizvodnjo

Bosch in Ceres Power od avgusta 2018 skupaj razvijata gorivne celice in sklade gorivnih celic. Visoko učinkovita gorivna celica s trdnimi oksidi predstavlja pomemben gradnik trajnostne oskrbe z energijo. S skupnim izkoristkom več kot 85 odstotkov gorivne celice s trdnimi oksidi bistveno presegajo vse druge pretvornike energije.
Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.