Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Povprečna cena zemeljskega plina v tretjem četrtletju nižja

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Statistični urad Republike Slovenije (SURS) je nedavno objavil cene električne energije in zemeljskega plina za gospodinjske in negospodinjske odjemalce.

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji se je v tretjem četrtletju glede na drugo četrtletje znižale za štiri odstotke in je znašala 0,0564 EUR/kWh. Cena električne energije za gospodinjske odjemalce pa se je v enakem obdobju povišala za 29 odstotkov in je znašala 0,1731 EUR/kWh.

Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce v Sloveniji se je v tretjem četrtletju glede na drugo četrtletje znižala za dva odstotke in je znašala 0, 0259 EUR/kWh. Cena električne energije za gospodinjske odjemalce pa se je v enakem obdobju povišala za štiri odstotke in je znašala 0,0891 EUR/kWh.

Povprečna cena zemeljskega plina za gospodinjske odjemalce v Sloveniji se je v tretjem četrtletju glede na tretje četrtletje predhodnega leta znižala za dva odstotka, cena električne energije za gospodinjske odjemalce pa se je v enakem obdobju povišale za tri odstotke.

Povprečna cena zemeljskega plina za negospodinjske odjemalce v Sloveniji se je v tretjem četrtletju glede na tretje četrtletje predhodnega leta znižala za sedem odstotkov, cena električne energije za gospodinjske odjemalce pa se je v enakem obdobju povišala za sedem odstotkov.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.