Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Volkswagen spodbuja CNG mobilnost

Nemško avtomobilsko podjetje Volkswagen je začelo pospešeno spodbujati CNG mobilnost. Njihov cilj je jasen: do leta 2025 želijo doseči milijon prodanih vozil na CNG in razširiti mrežo polnilnic za CNG na 2.000 lokacij v Nemčiji.

Nemško avtomobilsko podjetje Volkswagen je začelo pospešeno spodbujati CNG mobilnost. Njihov cilj je jasen: do leta 2025 želijo doseči milijon prodanih vozil na CNG in razširiti mrežo polnilnic za CNG na 2.000 lokacij v Nemčiji.

Volkswagen namerava svoje cilje doseči ob sodelovanju s partnerji, ki so na nedavni okrogli mizi podpisali skupno izjavo o nameri, s katero se zavezujejo k širitvi CNG mobilnosti. Podporo pobudi so s podpisom izkazali: skupina Volkswagen Group, E.ON Gas Mobil GmbH, Gazprom NGV Europe GmbH, Gazu GmbH, ONTRAS Gastransport GmbH, Open Grid Europe GmbH, Pitpoint B.V. in podjetje TOTAL Deutschland GmbH. Kot pravijo podpisniki, je ključ napredka v sodelovanju, zato si bodo prizadevali, da se jim pri ponudbi pridružijo tudi drugi partnerji.

Podpisniki so se zavezali za kar desetkratno povečanje števila vozil na CNG v Nemčiji s sedanjih 100.000 na 1 milijon vozil do leta 2025. Poleg tega bodo širili mrežo lokacij polnilnic za CNG s trenutnih 900 lokacij na 2.000 lokacij do leta 2025. Spodbujanje CNG mobilnosti pa ne velja le za osebna vozila, ampak tudi za tovorna ter javni prevoz v mestih in na medobčinskih relacijah.

Volkswagen z na novo postavljenimi cilji hkrati postavlja novo usmeritev družbe. Kot so povedali na nedavnem simpoziju, verjamejo, da je metan oziroma CNG gorivo prihodnosti ter dolgoročno pomemben sestavni del energetske revolucije na področju prometa. Poleg tega, da je gorivo prijazno do okolja, na Volkswagnu poudarjajo še njegovo hitro dostopnost.

Pristop, ki ga izvaja Volkswagen, je v skladu z napovedmi nemške vlade, ki je pred kratkim sprejela načrt za varstvo podnebja do leta 2025. Poleg tega je podpisana namera skladna tudi z direktivo EU 2014/94, ki odreja vzpostavitev infrastrukture za alternativna goriva. Pričakovati je treba, da bodo spodbujanje za alternativna goriva kmalu sprejele tudi preostale evropske države. Trenutno napredek na tem področju dosegata poleg Nemčije še Francija in Italija.

Vir: www.volkswagenag.com in gibgas.de

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.