Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Ponudbo vozil na CNG širi tudi znamka Seat

Seat je pred kratkim predstavil novi generaciji modelov Arona in Ibiza, s katerima ciljajo na nova prodajna prvaka. Proti koncu leta bosta oba modela na voljo tudi v različici na CNG.

Seat je pred kratkim predstavil novi generaciji modelov Arona in Ibiza, s katerima ciljajo na nova prodajna prvaka. Proti koncu leta bosta oba modela na voljo tudi v različici na CNG.

Seat, ki je del koncerna Volkswagen, letos prihaja na trg z novimi modeli, ki zvišujejo standarde v svojih razredih. Tako so pred kratkim predstavili prenovljeni Ibizo in Arono, ki sledita trendom – tako z obliko, tehnologijami in tudi na področju okoljskih zahtev, saj bosta oba prvič na voljo tudi s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Novo generacijo Ibize po zunanjosti odlikujejo ostrejše karoserijske linije, zaradi česar je bolj opazna kot do zdaj. Kljub nižjemu cenovnemu razredu ponuja precej asistenčnih sistemov, ki jih voznik upravlja prek 8-palčnega zaslona na dotik. Ibizo v različici na CNG, ki bo dostopna jeseni, poganja 1,0-litrski TSI motor z močjo 90 »konjev«.

Za vse tiste, ki se navdušujejo nad »križanci« mestnega in terenskega videza, pa je Seat pripravil model Arona. Prostorna in urejena Arona bo prihodnje leto postala prvi model v razredu malih SUV s pogonom na CNG. Na voljo bo z 1,0-litrskim TSI motorjem z močjo 66 kW.

Znotraj koncerna Volkswagen tudi z novimi modeli Seata jasno nakazuje smer svojega razvoja, ki sledi spodbujanju CNG mobilnosti, o kateri smo že pisali. Novi modeli bodo kupcem vozil na CNG zagotovili dodatno širino pri izbiri pravega vozila za njihove potrebe.

Viri: Siol.net, Finance.si, Gazeo.com.  

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.