Dogodki
Srečanja strokovnjakov, izobraževanja in predstavitve plinskih tehnologij.
Dogodki

Delavnica o plinskih toplotnih črpalkah

Delavnica v Ljubljani
MONS, Ljubljana

Plinska toplotna črpalka je nastala kot nadaljnji korak v razvoju tehnologije visoko učinkovitih kondenzacijskih plinskih grelnikov. Sistemi plinskih toplotnih črpalk z različnimi načini delovanja so primerni za stanovanjske in poslovne objekte, šole, bolnišnice in druge objekte. V primerjavi z uveljavljenimi sistemi za ogrevanje in hlajenje  omogočajo precejšen prihranek pri porabi primarne energije, zato so lahko prava energetska rešitev. S pocenitvijo zemeljskega plina je tehnologija še dodatno pridobila na  veljavi.

Brezplačen dogodek je organiziral GIZ DZP. Potekal je v petek, 4. oktobra 2013, od 9. do 14. ure, v kongresnem centru hotela Mons, v Ljubljani. Namen delavnice je bil lastnikom in upravljavcem stanovanjskih, poslovnih in drugih objektov ter energetskim strokovnjakom predstaviti:

  • delovanje plinskih toplotnih črpalk;
  • primere dobrih praks delovanja plinskih toplotnih črpalk;
  • dve delujoči plinski toplotni črpalki v Ljubljani. 

Strokovnega srečanja se je udeležilo 90 udeležencev: predstavniki sistemskih operaterjev distribucijskega omrežja, projektanti in izvajalci notranje plinske napeljave, energetski svetovalci, vzdrževalci poslovnih in stanovanjskih objektov ter javnih institucij, kot so šole in bolnišnice.

Načine delovanja plinskih toplotnih črpalk in trende na trgu je predstavil dr. Janko Remec s Fakultete za strojništvo, Univerza v Ljubljani. Sledili sta predstavitvi plinskih toplotnih črpalk,  dostopnih na slovenskem trgu ter primer dobre prakse načrtovanja postavitve plinske toplotne črpalke za hlajenje in ogrevanje poslovnega objekta. Ob zaključku dogodka je potekal  voden ogled dveh delujočih plinskih toplotnih črpalk v Ljubljani.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.