Dogodki
Srečanja strokovnjakov, izobraževanja in predstavitve plinskih tehnologij.
Dogodki

Kakovost zraka v urbanih naseljih

Posvet v Ljubljani
Dvorana GZS

Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina - GIZ DZP, v soorganizaciji z Energetsko agencijo za Podravje - ENERGAP, 4. oktobra 2012 v Ljubljani organizira konferenco: Kakovost zraka v urbanih naseljih.

Namen konference je spodbuditi razpravo o pretirani onesnaženosti zraka urbanih območij v Slovenije ter osvetliti potrebo po celostnem reševanju problematike, ki se nanaša tako na spodbujanje energetske učinkovitosti z uporabo čistejših energetskih virov in novih tehnologij kot oblikovanje novih trendov mobilnosti.

Na konferenci bodo govorci predstavili politike in ukrepe ter primere dobrih praks, ki se izvajajo na ravni države, regij in občin za izboljšanje kakovosti zunanjega zraka. 

Ob zaključku konference si bo mogoče ogledati delovanje polnilnice in avtomobile na zemeljski plin, ki so že prisotni na slovenskih cestah.

Kako onesnažen je zunanji zrak v slovenskih mestih in s kakšnimi ukrepi lahko v prihodnjih letih to stanje izboljšamo? Kakšni naj bodo novi trendi mobilnosti in energetske učinkovitosti v mestih?

GIZ DZP (Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina) vas v sodelovanju z Energap (Energetsko agencijo za Podravje) vljudno vabi na:

KONFERENCO: KAKOVOST ZRAKA V URBANIH NASELJIH: STANJE; IZZIVI, REŠITVE,
v četrtek, 4. oktobra 2012, od 9.00. do 14.00,
v dvorani GZS, Dimičeva 13,  Ljubljana.

Udeležba na konferenci je priložnost, da se seznanite:

 • s trenutnim stanjem kakovosti zunanjega zraka in negativnimi vplivi na zdravje ljudi in okolje v slovenskih mestih;
 • s politikami in ukrepi na nacionalni, regionalni in lokalni ravni, ki se izvajajo s ciljem izboljšanja kakovosti zraka in spreminjanja trendov mobilnosti ter energetske učinkovitosti;
 • z voznimi lastnostmi vozil na zemeljski plin in delovanjem polnilnice za vozila na zemeljski plin v Ljubljani.

K udeležbi na konferenci še posebej vabimo:

 • osebe, odgovorne za okoljske, energetske, prometne in investicijske projekte v občinah;
 • izvajalce javnega prometa v mestih;
 • predstavnike okoljskih in razvojnih institucij;
 • direktorje podjetij z velikim številom službenih vozil in pristojne za investicije v vozne parke;
 • vodilne v transportnih in logističnih ter drugih storitvenih podjetjih, katerih dejavnost je povezana s prevozi oseb ali tovora;
 • zastopnike za prodajo osebnih in gospodarskih vozil;
 • predstavnike medijev in
 • druge, zainteresirane za energetsko učinkovitost in trajnostno mobilnost.

Udeležba na konferenci je brezplačna, obvezna pa je prijava na info@zemeljski-plin.si ali tel. št. 01 24 14 612 do ponedeljka, 1. oktobra 2012, do 12. ure.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.