Dogodki
Srečanja strokovnjakov, izobraževanja in predstavitve plinskih tehnologij.
Dogodki

Kogeneracija na zemeljski plin

Delavnica v Celju
Mala kongresna dvorana

Kogeneracija ali soproizvodnja toplotne in električne energije (krajše: SPTE) na zemeljski plin omogoča velike prihranke primarne energije in do 30-odstotno zmanjšanje stroškov energetske oskrbe objektov. Je energetsko in ekonomsko učinkovita, okolju prijazna ter za porabnika udobna in zanesljiva.

GIZ DZP (Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina) v sodelovanju s Celjskim sejmom d.d. v okviru strokovnega sejemskega četverčka Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje organizira že četrto regijsko delavnico: KOGENERACIJA NA ZEMELJSKI PLIN, ki bo potekala v petek, 18. maja 2012, v Mali kongresni dvorani Celjanke, upravne stavbe Celjskega sejma.

O delavnici
Vas zanima kako znižati stroške za ogrevanje in elektriko ter hkrati uporabljati okolju prijazen energent? Rešitev je energetsko učinkovita, okolju prijazna in tehnološko napredna soproizvodnja toplotne in električne energije (SPTE) na zemeljski plin.

Pridružite se nam na brezplačni delavnici, ki jo v okviru strokovnega sejemskega četverčka Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje v sodelovanju s Celjskim sejmom d.d. organizira Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina (GIZ DZP).  

Na delavnici bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja potencialnih investitorjev:

  • Kako deluje kogeneracija na zemeljski plin in kateri postopki so potrebni za njeno postavitev?
  • Kakšne so možnosti financiranja postavitve in pridobitve finančnih podpor?
  • Kakšni so prihranki primarne energije in za koliko se zmanjšajo stroški energetske oskrbe objektov?
  • V kolikšnem času se povrnejo vložena sredstva?
  • Ali lahko SPTE vgradimo tudi v stanovanjski hiši in proizvajamo elektriko in toploto?


Konkretne izkušnje s pripravo projektov in obratovanjem SPTE bodo na delavnici predstavili projektanti, ponudniki SPTE storitev ter predstavniki investitorjev oziroma lastniki in uporabniki stanovanjskih, vzgojno-izobraževalnih, športnih, turističnih, trgovsko-poslovnih in drugih objektov.

Predhodna prijava na dogodek ni potrebna.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.