Dogodki
Srečanja strokovnjakov, izobraževanja in predstavitve plinskih tehnologij.
Dogodki

Kogeneracija na zemeljski plin

Delavnica v Kranju
Hotel Azul, Kranj

Kogeneracija ali soproizvodnja toplotne in električne energije (krajše: SPTE) na zemeljski plin omogoča velike prihranke primarne energije in do 30-odstotno zmanjšanje stroškov energetske oskrbe objektov. Je energetsko in ekonomsko učinkovita, okolju prijazna ter za porabnika udobna in zanesljiva.

GIZ DZP (Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina) je v sodelovanju s Centrom za energetsko učinkovitost z Instituta 'Jožef Stefan' organiziralo drugo regijsko delavnico: KOGENERACIJA NA ZEMELJSKI PLIN, ki je potekala v petek, 9. marca 2012, v Hotelu Azul v Kranju.

Na delavnici so se udeleženci uvodoma seznanili z delovanjem kogeneracije in sodobnimi tržnimi in tehnološkimi trendi. V nadaljevanju je sledila predstavitev ključnih korakov za strokovno in finančno uspešno izpeljavo projekta postavitve kogeneracije.

Konkretne izkušnje delujočih primerov kogeneracij na zemeljski plin so prikazali projektanti in predstavniki investitorjev oziroma lastniki in uporabniki stanovanjskih, vzgojno-izobraževalnih, športnih, turističnih, trgovsko-poslovnih in drugih objektov.

Delavnica se je zaključila z vodenim ogledom kogeneracij v:

  • upravni stavbi Elektra Gorenjska,
  • stanovanjskem naselju Planina ter
  • osnovni šoli Stražišče.
Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.