Dogodki
Srečanja strokovnjakov, izobraževanja in predstavitve plinskih tehnologij.
Dogodki

Kogeneracija na zemeljski plin

Delavnica v Mariboru
Hotel Betnava, Maribor

Kogeneracija ali soproizvodnja toplotne in električne energije (krajše: SPTE) na zemeljski plin omogoča velike prihranke primarne energije in do 30-odstotno zmanjšanje stroškov energetske oskrbe objektov. Je energetsko in ekonomsko učinkovita, okolju prijazna ter za porabnika udobna in zanesljiva.

GIZ DZP (Gospodarsko interesno združenje za distribucijo zemeljskega plina) je v sodelovanju s Centrom za energetsko učinkovitost z Instituta Jožef Stefan organiziralo regijsko delavnico: KOGENERACIJA NA ZEMELJSKI PLIN, ki je potekala v v četrtek, 8. decembra 2011, v Kongresni dvorani Hotela Betnava v Mariboru.

Na delavnici so se udeleženci uvodoma seznanili z delovanjem kogeneracije in sodobnimi tržnimi in tehnološkimi trendi. V nadaljevanju je sledila predstavitev ključnih korakov za strokovno in finančno uspešno izpeljavo projekta postavitve kogeneracije.

Konkretne izkušnje delujočih primerov kogeneracij na zemeljski plin so prikazali projektanti in predstavniki investitorjev oziroma lastniki in uporabniki stanovanjskih, vzgojno-izobraževalnih, športnih, turističnih, trgovsko-poslovnih in drugih objektov.

Delavnica se je zaključila z vodenim ogledom dveh delujočih kogeneracij na terenu: 

  • SPTE na zemeljski plin Zavoda za zdravstveno varstvo v Maribor,
  • mikrokogeneracijska naprava podjetja ECE Eco Energy.
Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.