Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Blue Corridor Rally prihaja v Ljubljano

V Ljubljani se bo v sredo, 4. septembra 2019, mudila karavana Blue Corridor Rallyja, v sklopu katere bo potekala predstavitev vozil na zemeljski plin, spremljal pa jo bo tudi konferenčni program.

V Ljubljani se bo v sredo, 4. septembra 2019, mudila karavana Blue Corridor Rallyja, v sklopu katere bo potekala predstavitev vozil na zemeljski plin, spremljal pa jo bo tudi konferenčni program.

Podjetje Comita, lokalni partner projekta Blue Corridor Rally, vabi na dogodek predstavitve vozil na CNG in LNG, ki bo potekala v sredo, 4. septembra 2019, ob 9.00 na Kongresnem trgu v Ljubljani. Po predstavitvi vozil bo sledil konferenčni del, s pričetkom ob 10.00 v Hotelu Slon (Slovenska cesta 34, Ljubljana), na katerem bodo strokovni govorci predstavili prednosti zemeljskega plina kot pogonskega goriva in razpravljali o ukrepih za spodbujanje uporabe vozil s pogonom na zemeljski plin.

Blue Corridor Rally je skupni projekt plinskih družb Gazprom in Uniper, v sklopu katerega si prizadevajo spodbuditi uporabo zemeljskega plina kot pogonskega goriva. S tem namenom od leta 2008 prirejajo potovanja čez Evropo, ki ga opravijo avtomobili in tovornjaki na CNG ali LPG. Namen potovanja je pokazati, da je plinska tehnologija za uporabo v transportu že dovolj izpopolnjena in tako smiselna izbira, s katero zmanjšamo vpliv na okolje in znižamo prevozne stroške. Blue Corridor 2019 bo potekal v dveh etapah. Prva bo potekala avgusta in septembra, ko bo evropska karavana vozil na ZP pričela potovanje od Istanbula do nemškega mesta Greifswald, nato pa štafeto predala ruskemu delu shoda. 4. septembra se bo karavana ustavila tudi v Ljubljani. 

Dogodek, ki ga organizira Comita, je brezplačen, potrebna pa je predhodna prijava do ponedeljka, 2. septembra 2019 na naslov: l.lazic@comitagroup.com.  

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.