Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Brošura o vozilih na stisnjen zemeljski plin (CNG, Metan): Ugodno, udobno in okolju prijazno

Publikacija je priročno informativno gradivo o prednostih uporabe vozil na CNG pogon ali metan.

Publikacija je priročno informativno gradivo o prednostih uporabe vozil na CNG pogon ali metan.

Združenje GIZ DZP je pripravilo spletno brošuro »Vozila na stisnjen zemeljski plin (CNG)«. Publikacija je priročno informativno gradivo o prednostih uporabe vozil na CNG pogon ali metan za voznike osebnih in gospodarskih vozil ter upravljavce voznega parka v podjetjih in javnih ustanovah.  

Delujoči polnilni mesti v Ljubljani in na Jesenicah, ugodna cena energenta in načrtovana gradnja treh novih polnilnih mest so tehtni razlogi za razmislek o uporabi osebnega ali gospodarskega vozila na stisnjen zemeljski plin.

Za več informacij o prednostih uporabe CNG v prometu, lastnostih goriva, polnilnih mestih v Sloveniji ter sosednjih državah in primerih tovarniških modelov vozil dostopnih na slovenskem trgu kliknite na brošuro.

Primerjalni izračuni za stisnjen zemeljski plin in druga pogonska goriva

V sodelovanju z laboratorijem za toplotne batne stroje na Fakulteti za strojništvo, Univerze v Ljubljani smo pripravili izračun energijske in cenovne primerjave pogonskih goriv in primerjalni izračun kako daleč se v Sloveniji lahko peljemo za 10 EUR z različnimi pogonskimi gorivi.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.