Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin tokrat v Novem mestu

V petek, 20. aprila 2012, vas vabimo, da se nam pridružite na tretji delavnici o kogeneraciji na zemeljski plin, ki bo potekala v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto.

V petek, 20. aprila 2012, vas vabimo, da se nam pridružite na tretji delavnici o kogeneraciji na zemeljski plin, ki bo potekala v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto.

Kogeneracija ali soproizvodnja toplotne in električne energije na zemeljski plin omogoča velike prihranke primarne energije in do 30-odstotno zmanjšanje stroškov energetske oskrbe objektov. Na delavnici bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja potencialnih investitorjev:

  • Kako deluje kogeneracija na zemeljski plin?
  • Kateri postopki so potrebni za njeno postavitev?
  • Kakšne so možnosti pridobitve državnih spodbud (podpor)?
  • Kakšne so možnosti financiranja postavitve SPTE ter zakaj in kako vzpostaviti javno-zasebno partnerstvo?
  • Kakšni so prihranki primarne energije?
  • Za koliko se zmanjšajo stroški energetske oskrbe objektov?
  • V kolikšnem času se povrnejo vložena sredstva?

Konkretne izkušnje s pripravo projektov in obratovanjem SPTE bodo na delavnici predstavili projektanti ter predstavniki investitorjev oziroma lastniki in uporabniki stanovanjskih, vzgojno-izobraževalnih, športnih, turističnih, trgovsko-poslovnih in drugih objektov.

Delavnico bomo zaključili z vodenim ogledom kogeneracij na zemeljski plin.

Udeležba na delavnici je za vse udeležence brezplačna, obvezna pa je prijava na elektronski naslov info@zemeljski-plin.si, saj je število mest omejeno. Prijave sprejemamo najkasneje do ponedeljka, 16. aprila 2012.

Program in ostale informacije o delavnici najdete tukaj.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.