Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Delavnica v Kranju uspela!

Za nami je že druga delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin.

Za nami je že druga delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin.

Tokrat se je delavnice udeležilo več kot 90 predstavnikov iz različnih organizacij javnega in zasebnega sektorja. Predavatelji so jim poizkušali odgovoriti na ključna vprašanja o tem kako deluje kogeneracija na zemeljski plin, kakšni so prihranki primarne energije, kateri postopki so potrebni za njeno postavitev, kakšne so možnosti pridobivanja državnih spodbud, kakšne možnosti ponujajo banke za financiranje ter kako vzpostaviti javno-zasebno partnerstvo. 

V zadnjem delu so investitorji in lastniki predstavili nekaj primerov dobre prakse SPTE v Sloveniji. Matjaž Eržen iz Gorenjskih Elektrarn je predstavil kogeneraciji v upravni stavbi Elektra Gorenjska in stanovanjskem nasleju Planina. Podjetje Energen je predstavilo njihove kogeneracije v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto, Osnovni šoli Stražišče Kranj, Hotelu in restavraciji Krek v Lescah ter v Hotelu Mons. Saša Rodošek iz podjetja TES je predstavil SPT v Trgovskem centru Mercator Celje ter v stanovanjskem objektu na Gospejni v Mariboru. Matija Tacer iz podjetja Iskra INVEST je predstavil kogeneracijo v Iskri Labore, Peter komplet iz podjetja Viessmann pa SPTE v stanovanjskem bloku v Sevnici, študentskem domu v Mariboru ter mikrokogeneracijo za modernizacijo družinskih hiš na osnovi Stirling motorja.

Delavnico so udeleženci zaključili z ogledom kogeneracij v upravni stavbi Elektra Gorenjska, stanovanjskem naselju Planina ter Osnovni šoli Stražišče.

Vsa predavanja so vam na voljo tukaj.

Oglejte si tudi utrinke z delavnice.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.