Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Inteligentno ogrevanje – čista električna energija

Na trg kogeneracijskih naprav prihaja tehnologija gorivnih celic.

Na trg kogeneracijskih naprav prihaja tehnologija gorivnih celic.

Novost na trgu kogeneracijskih (SPTE) naprav je tehnologija gorivnih celic, ki uporabnikom omogoča večje izkoristke pri soproizvodnji toplotne in električne energije ter več udobja. Švicarsko podjetje Hexis je razvilo »nano« kogeneracijsko napravo Galileo za enodružinske hiše, ki pri delovanju ne povzroča hrupa, zavzame zelo malo prostora in ima proizvodno kapaciteto 1 kW električne energije ter 2 kW toplotne energije. Izkoristek naprave je  95 odstotkov.  Za delovanje naprave lahko uporabljamo zemeljski plin ali bioplin. Sestavni del SPTE naprave je tudi vršni plinski kondenzacijski  kotel z močjo 20 kW. Nadzor delovanja »nano« kogeneracije Galileo poteka preko uporabniku prijazne aplikacije na osebnem računalniku.

Več pa boste lahko izvedli tudi na predavanju, na posvetu Kogeneracija na zemeljski plin in nove tehnologije, ki bo v petek, 7.12.2012 v ljubljanskem hotelu MONS. Za več informacij o kogeneraciji Galileo obiščite spletno stran podjetja Hexis, ki napravo proizvaja.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.