Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Ivecovi novi tovornjaki na CNG odlični na zahtevnem terenu

Francoska prevozna in logistična skupina Perrenot si prizadeva nadomestiti svoja dizelska vozila z vodilnimi tehnologijami pogona na CNG. S tem namenom so sklenili partnerstvo s proizvajalcem Iveco in po dobri izkušnji testiranja tovornih vozil na CNG naročili šest vozil Iveco Stralis X-WAY NP.

Francoska prevozna in logistična skupina Perrenot si prizadeva nadomestiti svoja dizelska vozila z vodilnimi tehnologijami pogona na CNG. S tem namenom so sklenili partnerstvo s proizvajalcem Iveco in po dobri izkušnji testiranja tovornih vozil na CNG naročili šest vozil Iveco Stralis X-WAY NP.

Iveco tovornjaki Stralis X-WAY NP s pogonom na CNG predstavljajo najnovejši model v svojem razredu, pri katerem je proizvajalec sledil zahtevam, ki jih imajo številna evropska mesta z velikimi infrastrukturnimi projekti glede omejevanja onesnaževanja zraka in povzročanja hrupa v urbanih naseljih. Transportno podjetje Jacky Perrenot je tovornjak pri svojih projektih testiral štiri mesece in z njim naredil več kot 5000 km. Z zmogljivostmi novega modela je bilo podjetje izredno zadovoljno. Testni tovornjak, ki deluje na biometan in ga poganja motor Cursor 8 CNG z močjo 330 KM je pokazal, da lahko ob 10 % manjši porabi goriva doseže za kar 95 % manjše emisije delcev PM, NO2 in CO2, v primerjavi z njegovim dizelskih ekvivalentom po standardu Euro VI. Kar pa je za podjetje še bolj pomembno je to, da se ob tem njegova delovna učinkovitost ne zmanjša, nosilnost ostaja do 8 m3 betona. Še ena od prednosti je izredno tih CNG motor, s certifikatom -71dB Piek Quiet Truck in avtonomni električni način betonskega mešalnika, ki omogočata delovanje tovornjaka 24ur na dan, brez motenj za soseske.

Nova linija Ivecovih tovornjakov na CNG izhaja iz razvojne strategije podjetja, ki si prizadeva, da bi svojim uporabnikom zagotavljalo vozila, ki so bolj trajnostna, kot tudi zagotavljajo kar najboljše delovno okolje za voznika. Iveco je s svojimi nenehnimi inovacijami v razvoju pogona na CNG vodilni proizvajalec v Evropi, z linijo vozil na CNG v razponu od lahkih komercialnih vozil do tovornjakov težke kategorije in avtobusov.  

Izvršni direktor transportnega podjetja Jacky Perrenot, Philippe Givone, je sodelovanje z Ivecom komentiral z besedami: »Ko smo na začetku leta 2012 naročili prve tri Ivecove tovornjake na CNG si nismo predstavljali, da bomo imeli šest let kasneje več kot 500 Ivecovih tovornjakov na CNG in LNG ter da jih bomo uporabljali tudi za naše gradbene dejavnosti. Sedaj smo naredili še korak naprej pri našem energetskem prehodu in korak k doseganju našega cilja, ki je 1000 vozil na CNG do leta 2020. Uporaba vozil na CNG povezuje vse naše dejavnosti od prevoza prehrambnih izdelkov do prevoza gradbenega materiala. Ivecova zanesljiva in učinkovita tehnologija pogona na CNG pripomore k naši zgodbi o uspehu. Ne dvomim, da se bo naše dobro sodelovanje nadaljevalo in si želim, da bi tudi druga podjetja v gradbeni in logistični dejavnosti sledila naši poti. Vlaganje v tovornjake na CNG in LNG namreč naredi poslovanje veliko varnejše.«

Vir: Iveco

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.