Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Kogeneracija za eno ali dvodružinske hiše

Novost na trgu kogeneracijskih naprav je hišna mikro kogeneracija s Striling motorjem, ki je dimenzionalno in funkcionalno prilagojena eno ali dvodružinskim hišam.

Novost na trgu kogeneracijskih naprav je hišna mikro kogeneracija s Striling motorjem, ki je dimenzionalno in funkcionalno prilagojena eno ali dvodružinskim hišam.

Če so še pred nedavnim koristi kogeneracijskih naprav lahko uživali le veliki objekti, kot so šole, hoteli in bolnišnice, zdaj temu ni več tako.

Mikro kogeneracijska naprava sočasno proizvaja toplotno in električno energijo. Naprava pokrije osnovne potrebe po električni energiji in večino potreb po toplotni energiji gospodinjstva.

V kolikor potreba po električni energiji presega proizvodno moč kogeneracijske naprave se dodatna energija dokupi iz javnega električnega omrežja. V nasprotnemu primeru, ko mikro kogeneracijska naprava proizvaja presežke električne energije, jih po posebni tarifi odkupi lokalni distributer električne energije. Kadar ima uporabnik povečano potrebo po toploti lahko priskoči na pomoč plinski kondenzacijski modul, ki je del iste naprave.

Vgradnja mikro kogeneracijske naprave je preprosta, podobna kot pri plinskem stenskem kotlu. V mikro generacijski napravi s Striling motorjem je le-ta hermetično zaprt kar mu omogoča tiho delovanje. Ker pri delovanju ne povzroča veliko hrupa je primeren za namestitev tudi v bližino stanovanjskih prostorov. Striling motorji so zanesljivi in ne potrebujejo veliko vzdrževanja.

Kogeneracijske naprave je od septembra 2012 možno kupiti tudi v Sloveniji ter za investicijo pridobiti podporo iz državnih podpornih shem. Ponudnik mikro kogeneracijskih naprav za individualna gospodinjstva je podjetje Viesmann.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.