Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Po posvetu: Soproizvodnja na zemeljski plin in nove tehnologije

Posveta se je udeležilo 120 udeležencev iz različnih organizacij javnega in zasebnega sektorja.

Posveta se je udeležilo 120 udeležencev iz različnih organizacij javnega in zasebnega sektorja.

Petkovega posveta v kongresnem centru hotela MONS, ki ga je organiziral GIZ ZDP v sodelovanju s Centrom za energetsko učinkovitost z Instituta »Jožef Stefan« (CEU IJS) se je udeležilo 120 udeležencev iz različnih organizacij javnega in zasebnega sektorja, kar je jasen pokazatelj, da je kogeneracija na zemeljski plin aktualna in pomembna tehnologija pri zagotavljanju energetske učinkovitosti javnih in zasebnih objektov. 

Dogodek v Ljubljani je bil že peti tovrstni dogodek v organizaciji GIZ ZDP. Potencialni investitorji, energetski strokovnjaki in predstavniki odločevalcev so se na tokratnem dogodku o soproizvodnji seznanili tudi s tehnološkimi novostmi, kot so gorivne celice in vodikove tehnologije, ki napovedujejo novo generacijo »nano« kogeneracijskih naprav za majhne porabnike energije kot so individualna gospodinjstva in še bolj učinkovito soproizvodnjo toplotne in električne energije za velike kogeneracijske sisteme.

Na delavnici so strokovnjaki udeležencem predstavili delovanje kogeneracije na zemeljski plin, tržne in tehnološke trende ter kako strokovno in finančno uspešno izvesti projekt postavitve kogeneracije. Udeleženci so si ogledali tudi kogeneracijo v Šporni hiši Ilirija, v Ljubljani.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.