Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Polnilnica za vozila na CNG kmalu tudi v Mariboru

Že to poletje boste vozilo na CNG pogon lahko napolnili v Mariboru na Teznu

Že to poletje boste vozilo na CNG pogon lahko napolnili v Mariboru na Teznu

Energetika Maribor zaključuje izgradnjo polnilnice za vozila na stisnjen zemeljski plin (v nadaljevanju CNG) ali metan. Omogočala bo polnjenje vseh tipov osebnih in javnih vozil, kot so mestni avtobusi, tovorna vozila, vozila za odvoz smeti, itd. CNG polnilnica je pomembna pridobitev za Maribor in širše področje Štajerske, saj uporaba vozil na CNG pogon prispeva k večji kakovosti zraka in cenejši mobilnosti.  

Na Štajerskem sedaj ne bo več ovir za uporabo modernih javnih in osebnih vozil, ki bodo z nižjimi izpusti prašnih delcev in CO2 neposredno prispevala k boljši kakovosti zraka v Mariboru in drugih gosto poseljenih krajih. Lastniki osebnih vozil in upravljavci avtomobilskih flot pa bodo s CNG polnilnico pridobili možnost izbire za uporabo občutno cenejšega pogonskega goriva, ki v Evropi poganja že več kot 2 milijona vozil.    

Polnilnica, ki je v končni fazi izgradnje, je na Teznu ob Zagrebški cesti. Odprtje je predvideno v maju 2014. Obratovala bo 24 ur dnevno, brez osebja, z video in tehničnim nadzorom, povezanim s tehničnim in poslovnim informacijskim sistemom podjetja Energetika Maribor. Uporabniki bodo gorivo lahko poravnali s plačilnimi karticami. Polnilnica je zasnovana tako, da jo bo v prihodnosti mogoče razširiti in povečati kapacitete polnjenja.

Polnilno postajo sestavljajo: kompresorska enota v kontejnerju, visokotlačni zalogovnik za stisnjen zemeljski plin, agregat za polnjenje (dispenzer) s kartičnim avtomatom za vse vrste plačilnih kartic in kontrolna omara za upravljanje s polnjenjem.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.