Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Preklopite na zemeljski plin in znižajte stroške ogrevanja do petdeset odstotkov

Cene zemeljskega plina so se pred začetkom nove ogrevalne sezone občutno znižale.

Cene zemeljskega plina so se pred začetkom nove ogrevalne sezone občutno znižale.

Sedaj je primeren čas za zamenjavo energenta! Če je vaš dom že opremljen s priključkom za zemeljski plin, lahko zamenjavo energenta izvedete hitro in novo kurilno sezono začnete po ugodni ceni.

Velik prihranek in več udobja

Starejši ogrevalni sistemi na kurilno olje ali les lahko porabijo skoraj 50 odstotkov več energije kot sodobni kondenzacijski kotli na zemeljski plin. Izračuni strokovnjakov, ki temeljijo na primerjavi cen energentov in izkoristku ogrevalnih sistemov kažejo, da se pri porabi 3.000 litrov kurilnega olja ob njegovi trenutni ceni lahko prihrani na leto do 1.600 EUR, če ga zamenjamo z zemeljskim plinom.  Za družinsko hišo, ki porabi za ogrevanje okoli 2.500 litrov kurilnega olja, pa lahko prihranimo do 1.350 EUR letno. Prednost uporabnikov zemeljskega plina je tudi poravnavanje stroškov za nazaj po dejanski porabi  in ne vnaprej, z nakupom zalogo olja za celotno ogrevalno sezono.

Sodobni plinski kondenzacijski kotli: udobje, ugodna cena in visoki izkoristki

S plinskim kondenzacijskim kotlom, ki je majhen, kompakten, sodobne oblike in ima visoke izkoristke lahko  prostore ogrevamo in hkrati segrevamo vodo. Za skladiščenje zemeljskega plina ne potrebujemo posebnega prostora kot pri drugih energentih, saj  plin priteče v hišo ali stanovanje po ceveh plinovodnega omrežja v količinah, ki jih potrebujemo.

Zemeljski plin je dostopen v 75 slovenskih občinah. Pokličite svojega distributerja zemeljskega plina in se  odločite za cenovno ugodno in okolju prijazno energijo.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.