Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Projekt PACE: pametne mikro gorivne celice za vsak dom

PACE je EU projekt, ki uvaja najnovejšo pametno tehnologijo mikro gorivnih celic kogeneracije v kar 2.800 domov po Evropi.

PACE je EU projekt, ki uvaja najnovejšo pametno tehnologijo mikro gorivnih celic kogeneracije v kar 2.800 domov po Evropi.

Gorivne celice so se že v nekaterih preteklih EU projektih, o katerih smo pisali tudi na naši strani, izkazale za pomembno rešitev v energetskem prehodu. Namen projekta PACE pa je omogočiti proizvajalcem mikro gorivnih celic s kogeneracijo, da se usmerijo v izdelavo proizvodov in spodbujajo razvoj trga na nacionalni ravni. Gre za tehnologijo, s katero lahko uporabnik v svojem domu ustvarja nizkoogljično energijo in toploto z gorivnimi celicami in vodikom. Tehnologija uporabnikom omogoča, da postanejo aktivni porabniki ter s tem znižajo svoje stroške porabe energije in zmanjšajo svoje vplive na okolje.  

Nova tehnologija gorivnih celic ima potencialno veliko vlogo pri dekarbonizaciji ogrevanja v stavbah in podpira evropski energetski prehod. Cilj projekta je do leta 2021 vgraditi 2.800 enot gorivnih celic v domove v 10 državah po Evropi, dolgoročno pa želijo spodbuditi proizvodnjo 10.000 enot letno po letu 2020. V projekt je vključenih 9 partnerjev, med njimi proizvajalci Solid power, Bosch, Sunfire, Viuessmann in BDR Thermea Group.

Več o projektu izveste tudi v spodnjem videu.

Vir: www.pace-energy.eu

Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.