Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Za nakup plinskega kondenzacijskega kotla še vedno na voljo subvencije

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.

Eko sklad ima še vedno odprt razpis za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb. Med drugimi je v upravičene naložbe zajeta tudi vgradnja plinskega kondenzacijskega kotla za centralno ogrevanje starejše stanovanjske stavbe. Priznani stroški vključujejo nakup in vgradnjo enega plinskega kondenzacijskega kotla na stanovanjsko enoto, predelavo obstoječega ali izdelavo novega sistema za dovod zraka in odvod dimnih plinov ter sanacijo ali izgradnjo dimnika ter električne, strojne in plinske instalacije za potrebe delovanja in krmiljenja sistema ter zagon sistema.

Namen poziva je povečanje rabe obnovljivih virov energije in večja energijska učinkovitost v stanovanjskih stavbah ter zmanjšanje prekomerne onesnaženosti zraka z delci PM10 in s tem izboljšanje kakovosti zunanjega zraka. Finančne vzpodbude pa lahko uveljavljajo občine: Mestna občina Celje, Občina Hrastnik, Mestna občina Kranj, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Maribor, Mestna občina Murska Sobota, Mestna občina Novo Mesto, Občina Trbovlje in Občina Zagorje ob Savi.

V primeru ukrepa vgradnje plinskega kondenzacijskega kotla za ogrevanje znaša višina nepovratne finančne spodbude do 50 % priznanih stroškov naložbe, vendar ne več kot 2.000 EUR na vgrajeno napravo.

Zakaj se odločiti za ogrevanje z zemeljskim plinom? Študija ekonomičnosti ogrevalnih sistemov je pokazala, da zaradi cenovne ugodnosti in visoke učinkovitosti to najboljša izbira v investicijo ogrevalnega sistema.

Več o razpisu za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb >>

Poleg tega je še vedno odprt tudi javni razpis Eko sklada za vgradnjo plinskega kondenzacijskega kotla v skupnih kotlovnicah večstanovanjskih objektih.

Več o razpisu za vgradnjo plinskega kondenzacijskega kotla >>

Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.