Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Vrhunska konferenca o zemeljskem plinu v Maleziji

V Kuala Lumpurju, v Maleziji, je od 4. do 8. junija 2012 potekala petindvajseta globalna konferenca o zemeljskem plinu.

V Kuala Lumpurju, v Maleziji, je od 4. do 8. junija 2012 potekala petindvajseta globalna konferenca o zemeljskem plinu.

V Kuala Lumpurju, v Maleziji, je od 4. do 8. junija 2012 potekala petindvajseta globalna konferenca o zemeljskem plinu, na kateri so sodelovali najpomembnejši svetovni dobavitelji in distributerji zemeljskega plina, snovalci energetskih politik in energetski strokovnjaki. S konferenco, ki je osvetlila vlogo in potencial zemeljskega plina pri trajnostni rasti v svetu, se je zaključilo triletno malezijsko predsedovanje mednarodnemu združenju za zemeljski plin (International Gas Union – IGU).

Med osrednjimi govorci v Kuala Lumpurju, je bil tudi Aleksandre Medvedjev, namestnik direktorja ruske plinske družbe Gazprom. Medvedjev je v svojem nastopu izpostavil, da z učinkovito in strateško uporabo zemeljskega plina lahko pomembno prispevamo h globalnemu izpolnjevanju ciljev trajnostne rasti. Po besedah Medvedjeva prihaja čas intenzivnega razvoja novih tehnologij uporabe zemeljskega plina, s katerimi bomo vstopili v zlato dobo energenta.

Ob zaključku konference je triletno predsedovanje Mednarodnega združenja za zemeljski plin (IGU) prevzel podpredsednik francoske energetske družbe TOTAL, Jérôme Ferrier. V času njegovega predsedovanja bo ena osrednjih nalog združenja izobraževanje energetske industrije o prednostih uporabe zemeljskega plina in pomenu energenta za energetsko prihodnost in razvoj.   

Več informacij o mednarodnem združenju za zemeljski plin in konferenci, najdete tukaj

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.