Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Vse več kogeneracijskih sistemov (SPTE) v Sloveniji

Sistem SPTE tudi v občinski stavbi Mestne občine Kranj

Sistem SPTE tudi v občinski stavbi Mestne občine Kranj

V občinski stavbi Mestne občine Kranj je bil v letu 2012 vzpostavljen sistem kogeneracije. Investicijski projekt je potekal dve leti. V objektu so preuredili toplotno podpostajo daljinskega ogrevanja in uredili kotlovnico.  Z lastnimi napravami zagotavljajo toploto in hlad ter delno električno energijo.  Primarni vir toplote je naprava SPTE, v kaskadi ji sledi kondenzacijski in nato še nizko temperaturni kotel. Celoten sistem je voden preko centralnega nadzornega sistema. Objekt se ogreva in hladi  ter je consko razdeljen. Ob vzpostavitvi SPTE je bila na objektu opravljena celostna sanacija kotlarne, ki zajema: ogrevanje, hlajenje, razdelilno podpostajo, celotni sistem distribucije energije v objektu.

Podrobnejše tehnične informacije o SPTE v občinski stavbi Mestne občine Kranj si lahko preberete tukaj. Za več informacij o primerih objektov z delujočimi napravami SPTE kliknite na to povezavo.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.