Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Za nami četrta delavnica SPTE

V organizaciji Gospodarskega interesnega združenja za distribucijo zemeljskega plina je v Celju potekala delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin.

V organizaciji Gospodarskega interesnega združenja za distribucijo zemeljskega plina je v Celju potekala delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin.

V organizaciji Gospodarskega interesnega združenja za distribucijo zemeljskega plina in v okviru strokovnega sejemskega četverčka Energetika, Terotech-Vzdrževanje, Eko ter Varjenje in rezanje je v Celju potekala delavnica o kogeneraciji na zemeljski plin. Na delavnici so strokovnjaki udeležencem predstavili delovanje kogeneracije na zemeljski plin, sodobne tržne in tehnološke trende ter kako strokovno izvesti projekt postavitve kogeneracije. 

Delavnice v Celju so se udeležili predstavniki različnih organizacij javnega in zasebnega sektorja iz vse Slovenije, kar je jasen pokazatelj, da je kogeneracija na zemeljski plin aktualna in pomembna tema. 

Delavnica je potekala v dveh vsebinskih sklopih. Uvodoma sta udeležence pozdravila Breda Obrez Preskar, izvršna direktorica Celjskega sejma in mag. Urban Odar, direktor GIZ DZP. Vodja projektov v podjetju Energen d. o. o. Matevž Čokl je udeležence seznanil s soproizvodnjo oz. kogeneracijo (SPTE) na zemeljski plin in s trendi na trgu. Saša Rodošek iz podjetja TES d. o. o. je na podlagi nekaj letnih izkušenj pri umeščanju SPTE enot v objekte predstavil korake od ideje do izvedbe takšnega projekta ter opozoril, na kaj morajo biti investitorji še posebej pozorni. Peter Komplet iz podjetja Viessmann pa je v zaključku prvega sklopa predstavil priložnosti, ki jih za modernizacijo družinskih hiš prinaša mikrokogeneracija na osnovi Stirling motorja.

V drugem delu so projektanti in investitorji predstavili nekaj primerov dobre prakse delujočih kogeneracij na zemeljski plin v Sloveniji. Predstavniki podjetij Energen, TES, Megaenergija in Viessmann so povzeli rezultate delovanja ter izkušnje pri načrtovanju, izvedbi in upravljanju SPTE projektov v poslovnih, stanovanjskih, trgovskih, turističnih, vzgojno-izobraževalnih in drugih objektih.

Delavnico so udeleženci pod strokovnim vodstvom podjetja Megaenergija d. o. o. zaključili z ogledom kogeneracije v Trgovsko poslovnem centru Mercator Celje.

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.