Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice

Zmagovalni kvartet: štiri vozila na zemeljski plin med 12 najboljšimi ekološkimi avtomobili

Strokovna revija AUTO TEST in neodvisni inštitut za okoljske raziskave ÖKOTREND vsako leto izbirata okolju najbolj prijazne avtomobile v vseh avtomobilskih razredih.

Strokovna revija AUTO TEST in neodvisni inštitut za okoljske raziskave ÖKOTREND vsako leto izbirata okolju najbolj prijazne avtomobile v vseh avtomobilskih razredih.

Letos so se v posamičnih kategorijah odlično odrezali kar štirje avtomobili na zemeljski plin: Volkswagen eco up! in Passat TSI EcoFuel ter Mercedes-Benz B 200 NGD in Opel Zafira Tourer CNG.

Ocenjevalci so upoštevali celoten življenjski cikel avtomobila od izdelave do recikliranja. Štiri vozila na zemeljski plin pa se niso izkazala le z majhno porabo goriva ter nizkimi emisijami hrupa in škodljivih snovi, temveč so prejela visoke ocene tudi z vidika okoljsko ustrezne izdelave, nabave, logistike in recikliranja. V skupni oceni sta bili upoštevani tudi družbena in ekološka zavezanost proizvajalcev avtomobilov. Rezultat: v „mini razredu“ je zmagal že večkrat nagrajeni Volkswagen eco up!. V „zgornjem srednjem razredu“ je slavil Volkswagen Passat TSI EcoFuel, zmagovalca v razredih „enoprostorcev“ in „kompaktnih enoprostorcev“ pa sta avtomobila Zafira Tourer 1.6 CNG in Mercedes-Benz B 200 Natural Gas Drive. 

Volkswagen eco up! je po zaslugi najnižjega izpusta CO2, 79 g/km, eden najčistejših avtomobilov na svetu in je tako prejel že četrto priznanje za okolju prijazna vozila. Mali mestni avtomobil na zemeljski plin je pred najvišjim priznanjem v dveh kategorijah izbora ekoloških vozil VCD prejel tudi okoljsko nagrado „ACV mobil“. Volkswagnov Passat TSI EcoFuel je bil nagrajen z Rumenim angelom 2012 v kategoriji „Avto prihodnosti“ ter s petimi zvezdicami v preizkusu ADAC EcoTest. Karavan s pogonom na plin je pred kratkim prejel tudi nagrado za "najboljše ekološko vozilo“ švedskega avtomobilskega kluba Gröna Bilister. 

Priklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.