Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Projekt PACE: pametne mikro gorivne celice za vsak dom

PACE je EU projekt, ki uvaja najnovejšo pametno tehnologijo mikro gorivnih celic kogeneracije v kar 2.800 domov po Evropi.

Evropska banka za obnovo in razvoj bo financirala CNG avtobuse v Skopju

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo Skopju namenila posojilo v višini 10 milijonov evrov za nakup avtobusov na stisnjen zemeljski plin (CNG) v javnem potniškem prometu v mestu. Skopje bo tako dobilo čistejši in bolj trajnostni javni prevoz.

Volkswagen Golf z naprednim sistemom pogona na CNG

Skupina Volkswagen je lani maja predstavila svoje napredne sisteme, med katerimi je bil tudi pogon na stisnjen zemeljski plin (CNG). Volkswagen Golf z novim motorjem s pogonom na CNG bo pri nas na voljo od sredine februarja.

Mestna občina Celje z novo polnilnico na CNG

V Mestni občini Celje (MOC) so včeraj odprli polnilnico na stisnjen zemeljski plin (CNG), ki spada pod del ukrepov za zmanjševanje onesnaženosti zraka z delci PM10 in drugimi izpusti. Polnilnica predstavlja tudi pomemben del v infrastrukturi, saj je MOC hkrati vzpostavila javni potniški promet, v katerem vseh 10 avtobusov vozi na CNG.

Že 40 let distribucije zemeljskega plina v Sloveniji

Leta 1978 je po domačih ceveh distribucijskega sistema prvič pritekel zemeljski plin, to leto štejemo za začetek široke potrošnje zemeljskega plina v Sloveniji.

Razpis Agencije za energijo za podporo projektom za proizvodnjo elektrike iz OVE in v SPTE

Agencija za energijo je objavila javni poziv k prijavi projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji toplote in elektrike z visokim izkoristkom za vstop v podporno shemo. Rok za prijavo posameznih projektov je 11. februar 2019.

Ob menjavi starega kotla na olje z novim na plin do več kot 10.000 evrov prihrankov

Uporaba zemeljskega plina v 10 letih obratovanja ogrevalnega sistema zagotavlja daleč največje prihranke v primerjavi z ostalimi energenti.

Kakovost zraka ne pozna občinskih meja – primer aglomeracije Maribor

Agencija RS za okolje je sprejela Odlok o odločitvi podobmočij zaradi upravljanja s kakovostjo zunanjega zraka, s katerim je v aglomeracijo Maribor vključila še območje občine Miklavž na Dravskem polju. Ukrepi za izboljšanje kakovosti zraka se bodo sedaj izvajali še na območju sosednje občine.

Za nakup plinskega kondenzacijskega kotla še vedno na voljo subvencije

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.