Novice
O zemeljskem plinu in
plinskih tehnologijah.
Novice
Arhiv novic

Kakovost zraka ne pozna občinskih meja – primer aglomeracije Maribor

Agencija RS za okolje je sprejela Odlok o odločitvi podobmočij zaradi upravljanja s kakovostjo zunanjega zraka, s katerim je v aglomeracijo Maribor vključila še območje občine Miklavž na Dravskem polju. Ukrepi za izboljšanje kakovosti zraka se bodo sedaj izvajali še na območju sosednje občine.

Za nakup plinskega kondenzacijskega kotla še vedno na voljo subvencije

Razmišljate o zamenjavi ogrevalnega sistema? Eko sklad ponuja nepovratne finančne spodbude, s katerimi bo vaša naložba lažja.

Ljubljana in Celje krepita CNG mobilnost

Tudi mestne občine v Sloveniji se vse bolj zavedajo pomena zemeljskega plina za trajnostni razvoj. Iz Ljubljane tako prihajajo spodbudne novice o nakupu novih hibridnih avtobusov s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG), v Celju pa gradnja nove CNG polnilnice napreduje po načrtu.

Varčna vožnja s CNG: iz Barcelone do Pariza za 45 EUR

Koliko stane vožnja iz Barcelone do Pariza? Pri SEATU so se odločili, da bodo podatek preverili kar sami in se s SEAT Leonom 1.5 TGI odpravili na 1.000 km dolgo pot, da bi izračunali porabo in stroške , v primeru avtomobila na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Nova Škoda Scala tudi s pogonom na CNG

Škoda bo v prvi polovici leta 2019 na trg stopila z novim modelom Scala, ki razširja ponudbo kompaktnega razreda. Izbirati bo mogoče med petimi motorji, med katerimi je tudi motor s pogonom na stisnjen zemeljski plin (CNG).

Zemeljski plin je eden od vodilnih energentov v EU

Najnovejši podatki Eurostata kažejo, da je zemeljski plin prevladujoč energent za ogrevanje v gospodinjstvih v Evropski uniji, še višji delež pa ima pri pripravi toplotne sanitarne vode.

Opel s ponudbo CNG vozil na slovenskem trgu

Proizvajalec vozil Opel trenutno na slovenskem trgu ponuja Opel Astro s pogonom na CNG, sčasoma pa bodo svojo ponudbo razširili tudi z drugimi modeli.

V Celju začeli z gradnjo CNG polnilnice

Mestna občina Celje bo dobila svojo prvo CNG polnilnico. Z gradnjo so pričeli 4. septembra, dokončana pa naj bi bila do sredine decembra. Gradnjo polnilnice spremlja tudi uvedba javnega potniškega prometa z avtobusi na CNG.

SEAT z okrepljeno ponudbo vozil na CNG na slovenskem trgu

Proizvajalec vozil znamke SEAT bo do konca leta v Sloveniji razširil ponudbo svojih modelov na CNG. V letošnjem letu je SEAT z globalno prodajo beležil svoje najboljše polletje, za drugo polletje pa napoveduje novosti tudi pri modelih na CNG.
Vklop zemeljskega plina
Zemeljski plin se splača in poplača

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.